Jag gillar att testa olika recept på bolognese, men den bästa bolognesen äts fortfarande i Italien. En av världens mest kända rätter som kan tillagas på hur många olika sätt som möjligt
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Hacka lök och vitlök. Riv morötterna och rotsellerin grovt. Stek lök, vitlök, morötter, rotselleri och färs på medelvärme i smör eller olja i stekpanna i ca 5 minuter
Idag blev det spagettibolognese på högrev från linasmatkasse. Till denna rätt fanns en påse med Vegibar bolognesemix från SydGrönt innehållandes tärnad lök, morot och palsternacka
Servera spagetti till. Idag lagade jag en vegetarisk mustig Bolognese till middag. Jag använde svarta linser som bas och lät den stå och puttra i minst en timme
6 Bolognese 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 morötter ca 200 g rotselleri 2 msk olivolja 1/2 dl tomatpuré 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkad rosmarin 2 lagerblad 2 förp hela skalade tomater (à 390 g) 1 1/2 dl torra röda linser 2 grönsaksbuljongtärningar 2 msk soja 5 dl vatten salt och svartpeppar 1 kruka basilika Pasta 6 port spaghetti Sallad 1 rödlök 3 tomater 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen