Jag gillar att testa olika recept på bolognese, men den bästa bolognesen äts fortfarande i Italien. En av världens mest kända rätter som kan tillagas på hur många olika sätt som möjligt
Avsluta med några myntablad och rivenparmesan. Vanlig pasta, typ spagetti som han serverade med brynt fläskfärs smaksatt med mynta, vitt vin, citron och parmesan
ca 400 g spaghetti (av högre kvalitet) 2-3 msk smetana 100 g parmesanost, finriven (spara lite tiill topping) 0,5 citron, saft och citronzest svartpeppar ev flingsalt 0,5 knippe gräslök, finhackad 120-150 g Kalix löjrom
Servera gärna medparmesan. Smaka av med salt och peppar. Stek lök, vitlök, morötter, rotselleri och färs på medelvärme i smör eller olja i stekpanna i ca 5 minuter. Lått puttra ca 7 minuter på medelvärme
Vi har startat denna januarionsdag med babyrytmik, vilket Lillan gillar starkt. bolognese,. I eftermiddag blir det långpromenad med en bra podd i lurarna som sällskap
Servera med köttfärssåsen och nyrivenparmesanost. Bryn köttfärsen och blanda den med grönsaksfräset. Där åt jag världens godaste Bolognese som hade stark smak av tomat och vitlök
Jag lagade ”SpagettiBolognese” häromdagen och tack vare dessa mirakulösa nudlarna ”Miracle Noodle” så kunde jag göra köttfärssås med någon spagettiliknande i
Servera med kokt pasta och rivenparmesanost. Det förknippade jag egentligen med svensk husmanskost men egentligen är det italiensk husman det handlar om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.