Späda morötter recept

Stuvade morötter

Stuvade morötter

Häll av morötterna och vänd ner dem i stuvningen. Stuvade morötter är klart att servera. 500 gram morötter, vintermorötter eller knippmorötter. Låt såsen koka på låg värme i 5 minuter medan du förbereder morötterna. Skala morötterna och skär dem i sneda 0,5 - 1 cm breda slantar. Spädaknippmorötter tar ca 4 minuter. Vanliga tjockare morötter typ vintermorötter tar 10-15 minuter
Ugnsrostade morötter

Ugnsrostade morötter

spädamorötter gärna i olika färger. Jag var inne på torget och köpte morötter i olika färger. Jag rostade morötterna i ugnen
Späda primörer i citronette

Späda primörer i citronette

Blanda morötter med rädisor, squash, rödlök och gräslök. Koka morötterna i saltat vatten i 1 minut. 300 g morötter
Morot och apelsinkräm

Morot och apelsinkräm

Tänkte tipsa er om vad morotsbonden och hans fru bjuder på till dessert på julafton. Morots och apelsin kräm
Morötter på grillen med getost, honung och fröströssel.

Morötter på grillen med getost, honung och fröströssel.

1 knippe spädamorötter 200 g getost 3 rosmarinkvistar 2 msk honung FRÖSTRÖSSEL. 2 msk pumpakärnor 1 msk svarta sesamfrön 1 msk vita sesamfrön 1 tsk flingsalt Skrapa och koka morötterna hela i saltat vatten i 5 minuter. - Läs hela inlägget här 1 knippe spädamorötter
Soppa med späda primörer

Soppa med späda primörer

Tillsätt morötter och blomkål. minimorötter. Skala morötterna och dela varje i 2-3 bitar. Skala och strimla vårlöken
Ärtsoppa med morot och timjan

Ärtsoppa med morot och timjan

  Det man kan tänka på är att man måste troligtvis späda soppan under kokningens tid så att den inte blir för tjock
Härlig fisksoppa med blandad fisk, räkor, brysselkål, morötter och tomater

Härlig fisksoppa med blandad fisk, räkor, brysselkål, morötter och tomater

Ansa och dela brysselkålen, och lägg ned den och morötterna. 6 dl silad fisk/laxbuljong3 dl grädde - eller någon alternativ grädde2 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin1 burk körsbärstomater - Delizie och Mutti är storfavoriter3 msk hummerfond1 msk osötad tomatpuré4 stora vitlöksklyftor300 g brysselkål150 g små, spädamorötter400 g skinn- och benfri laxfilé300 g vit fisk, ex torskrygg300 g räkor med skal1 liten knippa dillev salt och pepparTill servering