Blåbär, hackade hasselnötter och mörk choklad är också en smarrig kombination. Den går att variera med frukt och bär, lite nötter eller tillbehör - baka på det som finns hemma
En fräsch sommarkaka. Banan i dessa muffins gör konsistens saftig och bidrar med en härlig sötma. Blåbären bryter perfekt mot den milda banan- och vaniljsmaken
På besök i trädgården hos både min mormor och mina föräldrar finner jag allt från både hallon och rabarber, till blåbär, och smultron, i överflöd - vad gör man så, om inte tar vara på situationen, och bakar en riktigt "äkta svensk sommarkaka" med de färskplockade bären
Täck en liten långpanna eller gratängform med bakplåtspapper och bred ut smeten. Fördela blåbären (eller hallonen) över smeten och strö över mandelspån (eller de hackade nötterna)
Det är i grunden en slags sockerkaka som är uppiffad med bär och grädde. Den här kakan är perfekt att göra nu i slutet på sommaren när man har lite vinbär, jordgubbar eller andra bär över, men den fungerar även att göra med frysta bär
Jag bläddrade lite och och fastnade för chokladmuffins med färskost- och blåbärsfyllning. Jag hittade en söt liten bakbok häromveckan som fick följa med hem
Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i smeten. Strö över blåbär. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. 3 dl blåbär
Tillsätt ägg, mjöl och till sist mannagryn blandat med bakpulver. blåbär. Tryck ner degen i en rund smord form 24 i diameter helst med löstagbar kant. Servera den helst ljummen med vaniljsås eller lätt tinat vaniljglass 150 g milda