Ingredienser Vaniljyogurt Banan Frysta hallon Frysta blåbär (Ingredienserna är efter smak, prova dig fram) Gör såhär * Häll i yougurt i en skål eller direkt i saftkannan
Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Blanda i avrunna, hallon ochblåbär. Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda samman smör, socker, ägg, vetemjöl och bakpulver Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. 1 förp frysta hallon ochblåbär
Häll det sedan i en tunn stråle ner i kastrullen medrabarberblandningen. 500 g rabarber. 12-3 msk potatismjölSkär rabarbern i mindre bitar, ca 1 cm. 1Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbernoch låt sjuda i ca 5 minuter. 1Blanda ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör om. 1Låt rabarberkrämen koka upp. 1Servera krämen med mjölk och jordgubbar
MalmöIdag delar jag med mig av min somriga cobbler (även kallad smulpaj)Vi skaffade vår första kanin samma sommar som vi fick vår minsta lillebror Alexander
Enligt mina gäster så vart det en succé, med andra ord en paj jag kommer att bjuda på vid flera tillfällen under denna sommar och kanske nästa sommar med
Prova gärna att baka kakan med andra bär och vit choklad är absolut inget måste. Ljummen äter vi den med en kula glass när den är nybakt, i morgon åker resterna med till stranden
Somrig sallad med chevre, jordgubbar ochblåbärmed en himmelsk dressing. Du bränner av chevre med en brännare eller med grillfunktionen i ugnen så att ytan blir krispig och inuti varmt och mjukt
Prova gärna att baka kakan med andra bär och vit choklad är absolut inget måste. Ljummen äter vi den med en kula glass när den är nybakt, i morgon åker resterna med till stranden
Här kommer mitt egna recept med både sockerlag och drink. Blev lite inspirerad av Jamie Oliver då han gjorde en drink som riktigt föll mig i smaken, då det va både mjölk ochrabarber i den
Paj medrabarberoch hallon är aldrig fel. 2 dl vetemjöl2 msk socker100 g smörBlanda först mjöl, smör och 2 msk socker till en smuldeg. 4 stjälkar rabarberhallon1,5 dl sockerLägg i frukten och socker i en ugnsfastform. Smula över smuldagen och grädd i ugnen 20 minuter i 225 grader. 4 stjälkar rabarber
Jag tömde frysen på bär vilket innebar hallon ochblåbäroch lade till lite persikor, men precis som med den svenska varianten går det nog bra med alla typer av frukt och bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.