Vaniljsockerlag. Låt stå kallt en stund om bären inte varit frysta och purén inte redan är kall. Här kommer några tips på vad man kan bjuda på till snittarna
Muddla – stöt, mosa med ett träskaft – lime, mynta, hallon och sockerlag i glaset. Fyll snygga drinkglas med is till hälften, slå på hallonsaften och njut
Italiensk maräng tar längre tid än en vanlig eftersom du först gör en sockerlag och sedan vispar den kall vilket kan ta upp till en kvart eller ännu längre
Plantorna står fortfarande kvar i trapphuset, där det är fönster från golv till tak, och härom dagen plockade jag den första mogna, röda körsbärstomaten
Till det här receptet behövs en sockerlag. Nästa gång skall jag nog ta och sila bärmixen innan jag blandar med sockerlagen, blev lite för mycket kärnor i glassen tyckte jag
Koka upp lika delar socker och vatten till en sockerlag, låt svalna. Det är rosévin mixat med frysta bär, lite pressad lime för syra och lite sockerlag för sötma
Måndag morgon, och dags att återgå till arbetet. Igår satt jag nämligen och tittade igenom gamla bilder och hittade denna bild på slånbärslikör och ett höstigt bord från en tjejmiddag förra året
Sockerlag. frukt så att lagen täcker alltBlanda alla ingredienser till lagen och koka upp. Att lägga in frukt i lag är ett bra sätt att kunna äta frukt och bär från trädgården året runt
Koka vatten och socker till en simmig lag (sockerlagen är klar när man kan ”dela” den med en träslev eller silikonslikepott, den ska inte flyta ihop direkt utan först bilda en liten luftficka)