En smörgåstårta är väldigt god och i denna använde jag en tonfiskfyllning i båda lagren. Låt smörgåstårtan stå och dra till sig, gärna till dagen efter
Lägg ut sex skivor formfranska i botten och sedan ett lager medtonfiskröra. Krama ur en del vatten och veckla sedan ut papperet och lägg ovanpå smörgåstårtan
Täck sidorna med skivad gurka, sallad eller ost och garnera sedan med era egna favoriter, till exempel kallrökt lax, räkor, kräftstjärtar, sallad, tomat, gurka, köttbullar, vindruvor, skinka m m
Bröd igen och sen sista lager med fyllning. Lägg sen ett lager till med bröd. färskost ,Sallad, gurka, räkor, lax, ägg, tomat, gurka, dill 2 burk(ar) tonfisk
Varranan skiva garnera medlaxoch varannan med räkor. Ta i dill och smaka av med salt och peppar. Blanda i tonfisken som runnit av, majonäs, ketchup och äggen som skivats och skurits i små bitar
Men nu till receptet – idag gjorde vi en ganska enkel variant med rätt så billig ”topping”, men man kan ju göra den betydligt lyxigare (och dyrare) med tex parmaskinka, rökt laxoch handskalade räkor på – välj själv
Mårtenssons smörgåstårtamed räkor ochtonfisk har sett dagens ljus. ) Vi hade besök av våra goda vänner Anne och Ingemar igår kväll ochmed sig hade de våra cykelidoler, som ni säkert vid detta laget vet vem dom är
Den stora skillnaden mot det HÄR receptet är att fyllningen är något mildare, dekorationen är baserad på färskost, kanterna är inklädda med gravad laxoch det är tre gånger så mycket räkor på