Snart är sommaren här med goda små västeråsgurkor, som bara väntar på att få läggas in. Lägg gurkorna i saltlag först, så får du en mindre söt inläggning med bättre hållbarhet (du kan hoppa över det momentet, men jag tycker att smaken blir bättre med saltbadet)
I SAMARBETE MED GODMORGON JUICE. Fredag idag så jag tänkte dela med mig av ett drinktips, denna blir lika god utan alkohol men om man vill kan man blanda med gin
Gröna fiskar och gröna drycker. Skrubba gurkor och lägg i saltlag över natten. Lägg gurkor i en ren knäpplocksburk och varva med krondill och senapsfrö
Den gröna mellandagsmixenen bit strimlad purjolök4 blad av ett kinakålshuvud, strimlade1/2 gurka, i tunna skivorett par nävar mungbönornågra gula cocktailtomater KRAV, i halvorolivolja KRAVflingsaltsvartpeppar KRAVchili, gärna chipotle för att få lite rökig smakBörja att fräsa purjolöken och när den blivit lite mjuk så i med kinakålen
3 gröna eller gula tomater. Gazpacho är den perfekta förrätten på sommaren, för att variera sig lite så kan man testa att göra en grön Gazpacho istället för den vanliga röda, smaken blir lite annorlunda men minst lika god
Tre gröna sommarluncher. 2 sorters sallad, 2 sorters hummus, dressing, bröd, gräslökssmör och potatis. Här har jag gjort persiljehummus och paprika- och chilihummus (med rätt mycket sting)