Skala o koka majs recept

Majs, majs baby!

Majs, majs baby!

Glöm nu den där vacumförpackade äckel majsen där på butikshyllan, köp färsk ochkoka själv. Har alltid älskat koktmajs med vitlökssmör, men denna smakcombo vinner även favoriten
Vegetariska burgare med bönor och majs

Vegetariska burgare med bönor och majs

Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Här kommer i alla fall det senaste tillskottet till samlingen, vegetariska burgare med bönorochmajs
Cajunkryddad soppa med bönor, majs och morötter

Cajunkryddad soppa med bönor, majs och morötter

Skalaoch finhacka löken och vitlöken. Låt soppankoka upp under lock. Denna matiga cajunkryddade soppa, med bönor, majsochmorötter, passade perfekt att äta som återhämtningsmat efter den tråkiga förkylning som vi nyligen dragits med här hemma
Kycklingsoppa med pasta och majs

Kycklingsoppa med pasta och majs

Skalaoch skär moroten i bitar.  Lägg i okokt pasta ochmajsochkoka enligt anvisningarna för den pastan du väljer
Smal texmex med majs

Smal texmex med majs

Skalaoch hacka löken. Låt det kokanågon min. Fräs lök ochmorot i smör i en teflonpanna. Skalaochgrovrivmoroten
Köttfärssoppa med paprika och majs

Köttfärssoppa med paprika och majs

Skalaoch hacka löken, skalapoch tärna morötternaoch hacka paprikan. Tillsätt pasta till soppan, låt koka tills pastan är färdig
Kryddig kikärtsgryta med majs och kokosmjölk

Kryddig kikärtsgryta med majs och kokosmjölk

Skalaoch finhacka löken och vitlöken. Låt det koka upp. Häll av majsenoch rör ner den i grytan. Recept på enkla vardagsgrytor kan man aldrig få får många av tycker jag
Enchiladas med pintobönor & majs

Enchiladas med pintobönor & majs

Skalaoch hacka löken. Rör ner jalapenonochmajskornen. På fredagar är jag ledig men inte sysslolös, för jag brukar passa på att tvätta (och baka ibland) så att det är gjort innan helgen
Kryddig bönsoppa med potatis och majs

Kryddig bönsoppa med potatis och majs

Skalaoch finhacka löken. Låt det koka upp. Rör ner crème fraiche ochmajskorn. Idén till denna kanongodasoppa fick jag från ett recept som jag läste på den amerikanska sidan 'Genius kitchen' (se här)