Först ska sillen ätas upp och till den dricks, idag som igår, vanlig lageröl. Doften är stor och fint kryddig med toner av kummin, anis, fat och citrus
Själva ser vi det här inlägget som inspiration inför nästa år och jag hoppas att även ni läsare får lite tips inför nästa år eller kanske förslag på lite nya sillar inför påsk
Ärter och fläsk, sill och potatis, kams, sluring. På så sätt försämras dricksvattet om det flyter genom torfjord eller slammig mark eller om i folkrika städer det smutsiga vattnet från gatorna nedtränger i brunnarna, vidare om rent källvatten genomflyter sumpig mark, om skadliga ämnen tillkomma från kloaker, afträdesgropar och gödselhögar, om organiska ämnen tillföras vattnet från industriella anläggningar, såsom färgerier, garfverier, oljekvarnar etc
Passar bra till allt på julbordet, från sill till julskinkan. Helgknäcke från Pyramidbageriet, ett bröd av råg och graham, kryddat med anis, fänkål och kummin
En av årets julsillar blev fänkål & stjärnanissill som blev fantastiskt god och tillsammans med det mörka muscovadosockret får sillen en spännande lakritston
Julbordspaketet på Klädesholmens Salt & Sill var verkligen något utöver det vanliga. Använd färdig mix av brödkryddor på påse (fänkål, anis och kummin) så blir det ännu enklare, bara en påse att komma ihåg att köpa med sig hem från affären
Ett mycket trevligt knäckebröd till sillen. Helt ok trots jag inte gillar oliver, lätt lätt lakristsmak, njaää… eller… kanske… nej, ovant, spännande smak, ju mer man tar desto godare blir den, smaka av kummin o anis, både god o konstig men man kan inte sluta äta, spännande smak, ngt att gratinera fisken i, ingen olivsmak märks, mycket god till både kex o bröd, fräckt med ouzon, god precis som den är, säkert god med pasta eller ngn sås med räkor