Sherrysås med grönpeppar recept

Oxfilé med potatisros och grönpeppar- och sherrysås

Oxfilé med potatisros och grönpeppar- och sherrysås

Grönpeppar- och sherrysås1 msk grönpeppar i lag 1 msk grönpeppar, torkad 0,5 msk tomatpuré 3-4 msk sherry 4 dl vispgrädde 1 msk kalvfond, eller oxfond (koncentrerad) 2 tsk dijonsenap 1 krm kinesisk soja svartpeppar, nymalen salt, efter smak
Oxfilé med potatisros och grönpeppar- och sherrysås

Oxfilé med potatisros och grönpeppar- och sherrysås

1Grönpeppar- och sherrysås1 msk grönpeppar i lag 1 msk grönpeppar, torkad 0,5 msk tomatpuré 3-4 msk sherry 4 dl vispgrädde 1 msk kalvfond, eller oxfond (koncentrerad) 2 tsk dijonsenap 1 krm kinesisk soja svartpeppar, nymalen salt, efter smak

Grönpepparkyckling i sherrysås

Stek kycklingbitarna med skinnet neråt i en stor kastrull tills det blir knaperstekt.  Lägg i löken, vitlöken, morötterna, palsternackan, trattkantarellerna och grönpepparn
Kotletter i sherry-grönpepparsås

Kotletter i sherry-grönpepparsås

Häll över sherrysåsen. Smaka av med senap, salt och grönpeppar. Servera med klyftpotatis. Malins sherrysåsmedgrönpeppar1 dl sherry2 dl vatten1 tsk oxfond2 dl matlagningsgrädde1 tsk dijonsenapsaltca 4 grönpepparkorn (mortla eller smula sönder med fingrarna). ca 4 grönpepparkorn