Dock blir semlorna snyggare med lite mer grädde. Blanda i en bunke med smulad jäst. - Byt ut vetemjölet mot proteinrikare mjöl tex ManitobaCream, detta ger luftigare och saftigare semmelbullar
För något år sedan när jag åt min underbara JulStolle, som jag bakar till varje jul så kom jag att tänka på Semlor och fick idén att smaksätta stollen som semlormed kardemumma och fylla med lite extra marsipanfyllning
Och självklart gjorde jag även några semlormed grädde. En vetebulle med kardemumma som fylls med äkta Pistagemassa och som toppas med florsocker och hackade pistagenötter
Igår gjorde jag fantastiska saffranssemlor ett måste om du gillar saffran och semlor. Du kan använda vetemjöl om du inte har manitobaCream, men jag tycker bullarna blir fluffigare med lite manitoba i
Dessa semlor har jag gjort massvis med gånger och de är så goda. Blanda mandelmassan med lite grädde ( ovsipad) och lite urgröpt bröd från semmelbullen
Tänkte dela med mig av ett recept på vetebullar som är perfekta för semlorna, receptet är komponerat av flickvännen, som är chefen när det gäller bakning och desserter
Havresemlor. Sonen skar längs med bananen och stoppade chokladbitarna i klyftan. Hade inte jästbrödsvetemjöl eller havrekli, så bytte ut det mot ManitobaCream mjöl och vetekli