Går utmärkt att frysa in och bara tina i micron om man vill ha semlor någon annan gång. Dessa små saftiga semlor, passar toppen till alla som inte riktigt orkar en vanlig stor semla
Jag skulle baka frukostbullar men kom på att det var roligare att baka semlor med tanke på fettisdagen imorgon… Nu har vi i alla fall vetebullar hemma =) Det blev mycket goda semlor av dem
Nu, nu är det äntligen dags för årets första semlor. Innan jag var så pass van att baka utan vanligt mjöl och grädde så var detta en av mina första utmaningar
Nu är det semmeltider och det bakas olika varianter av semlor hejvilt. glutenfriasemlor,. Det har renande egenskaper för kroppen och kan användas om man är dålig i magen till exemel
Tidigare har jag serverat smörfräst grön sparris till kycklingen och potatiskakan men den här gången kunde jag inte låta bli att plocka åt mig av olika sorters tomater och göra en färgsprakande tomat- och rödlökssallad
Så därför gjorde jag om ett av mina favoritsemelrecept, som blivit riktigt uppskattat. När julen och nyårsafton är över, är det dags för semlorna att dyka upp
Lägg samman semlorna. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Vispa samman äggulorna med lite mjölk och pensla bullarna försiktigt med blandningen
Dessa underbara semlor gjorde jag igår med soyagrädde och mandelmassa med honung. I mina ljuvliga semlor hade jag en ekologisk mandelmassa sötad med honung
Vispa upp ägg, mjölk och socker. Smält smöret och blanda ner det i vätskan. Häll ner degvätskan i de torra ingredienserna och arbeta degen smidig i ett par minuter
En favorit är född. Inte ens släta bullar fanns att tillgå och det var bara att konstatera att Icas sortiment inte räckt till för byns mumsande på semlor dagen till ära
Min favorit är blåbärssemla och är du sugen att testa en annorlunda semla så rekommenderar jag den. Att äta semlor är en gammal tradition, faktiskt så långt tillbaka som medeltiden, och fettisdagen betyder rätt och slätt fet tisdag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.