Supergott med saffranssemlor. Dom är urgoda och lika goda som vanliga semlor. Så gör man båda sorter och så ta 4 dl grädde med lingonsylt och 4 dl grädde till vanliga semlor
Semlor med saffran. I alla fall för alla er som älskar semlor. i dessa tider äter vi ju semlor lite hur som helst och jag, precis som många andra, har hunnit glufsa i oss en hel del semlor sedan länge
Lägg samman semlorna. Så här gör du. 1 timmar. Blanda det mesta av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma och lägg i en bunke eller assistent
15-20 st. 150 g smör (INTE margarin). 3 dl röd mjölk. 50 g jäst (röd). 1 dl socker. 1/2 tsk salt. ca 12 dl semper mjölmix, spara 2 dl för att se vad degen behöver
Här kommer en favorit i repris, nämligen saffransbullar med mandelmassa och russin. En riktigt goding enligt mig som numer hör julen till, farligt goda
Just dessa skorpor må vara det godaste som finns när det kommer till saffran. Torra fast saftiga. Mjuka men ändå hårda och så det goda mandlarna på det
Bakade lite härligt mumsiga semlor idag. Så gott, passar ju bra nu när det snart är fettisdagen imorgon, självklart skall det vara mycket mandelmassafyllning i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.