Salt kringla recept

Småländska kringlor

Småländska kringlor

Och ja, det sticker i näsan och ögonen av hjorthornsaltet under gräddningen men sedan försvinner den "doften", jag lovar
Kokta kringlor

Kokta kringlor

flingsalt/salt till garnering. Rör ner salt och socker. Koka upp vatten i en vid kastrull, tillsätt lite salt och när kringlorna jäst färdigt kokar du dem några stycken åt gången i några minuter
Kringlans lingonbröd

Kringlans lingonbröd

Tillsätt salt och russin. 1 msk salt. 1 msk salt. Det här brödet påminner ganska mycket om ett liknande bröd, som jag brukar baka, som kallas vänskapsbröd
Kringlor med kornmjöl

Kringlor med kornmjöl

100 g rumstempererat smör3 dl sur grädde(gräddfil går lika bra)4 dl kornmjöl4 dl vetemjöl2 msk socker1/2 tsk salt1 msk hjorthornssaltBlanda de torra ingredienserna, tillsätt smör och grädde och arbeta ihop till en fast deg. 1/2 tsk salt. 1 msk hjorthornssalt
Kolabrownie med salta kringlor

Kolabrownie med salta kringlor

Botten av mixade salta kringlor, på den maffig brownie toppad med seg kola. Mixa salta kringlorna. Vispa socker, vaniljsocker, salt och ägg fluffigt
Kolabrownie med salta kringlor

Kolabrownie med salta kringlor

Mixa salta pinnar (eller kringlor), smör och socker i en matberedare till en smulig massa. Vispa ägg, farinströ, vaniljpulver och salt pösigt med elvisp
Mshabak- Friterade kringlor

Mshabak- Friterade kringlor

Viktigt att du inte har för lite olja, då kan kringlan lägga sig i botten av kastrullen och fastna. Du ska fritera en kringla åt taget
Mjuka salta kringlor ”Perece”

Mjuka salta kringlor ”Perece”

Rulla varje boll till en lång repliknande form och forma till en kringla. Kringlor (sk pretzels) finns i alla möjliga varianter – mjuka, hårda, söta och salta
Ät en kringla, bli en pingla!

Ät en kringla, bli en pingla!

1 tsk salt. 2 tsk hjortronsalt. 1 tsk salt. 2 tsk hjortronsalt. De som följt min gamla blogg känner till min hängivna kärlek till kringlor
Buttery cardamom buns with hazelnut crunch ~ Smöriga kardemumma kringlor med hasselnötskrokant

Buttery cardamom buns with hazelnut crunch ~ Smöriga kardemumma kringlor med hasselnötskrokant

10 g färsk jäst250 g mjölk250 g vetemjöl Salt å kvarnBlanda alla ingredienser till en slät deg, täck över med kökshanduk eller lock och ställ bunken i kylskåpet för minst 12 timmar. Fördeg från dagen innan600 -700 g vetemjöl special250 g mjölk1 tsk malen kardemumma 1 tsk vanilj1 tsk havssalt150 g socker150 g smör (halvera eller uteslut saltet om du använder normalt saltat smör)Blanda alla ingredienser i assistent eller en stor bunke. Pre dough from the day before600 -700 g bread flour250 g milk1/2 teaspoon ground cardamom1 tsp vanilla1 tsp sea salt150 g sugar150 g butter (take only half salt if you use normally salted butter). 1 tsk havssalt. 1 tsp sea salt. 150 g butter (take only half salt if you use normally salted butter)
Frukt o kringlor

Frukt o kringlor

½ tsk salt. ca 30 st8 dl kärnvetemjöl med fullkorn (ev 6 dl vetemjöl + 2 dl grovt rågmjöl)1 msk hjorthornssalt2 msk socker½ tsk salt100 gram margarin3 dl gräddfilSätt ugnen på 225 grader. 1 msk hjorthornssalt
Saftiga polska kringlor

Saftiga polska kringlor

Tillsätt resten av sockret, vetemjölet, smöret, honungen och saltet. - Snurra degremsorna till en kringla
Ostkringlor

Ostkringlor

Smaka av med salt och peppar. salt. Rulla ut smördegen på papperet. Fyllning. Blanda färskost, parmesanost, persilja, pekannötter till en jämn smet
Vaniljkringlor

Vaniljkringlor

1 krm hjorthornsalt. 1 krm salt. 1 krm hjorthornsalt. 1 krm salt. Bullar är så gott och de här vaniljkringlorna går inte av för hackor
Sockerkringlor

Sockerkringlor

2 1/2 dl mjölk (fingervarm)1 paket jäst 4 ägg 250g smör (rumsvarmt)1 tsk salt 1 tsk bakpulver 1 1/4 dl vit sirapCa 16 dl vetemjöl special Fyllning. Vik degen dubbel och skär 3-4 cm breda längder som du snurrar och sedan rullar ihop till en kringla/bulle. 1 tsk salt
Bretzelberoende

Bretzelberoende

Bretzels är hur som helst som en jättestor mjuk salt pinne formad som en kringla. 10 g jäst150 g rumsvarm mjölk375 g vetemjöl special5 g honung25 g smör, rumsvarmt12 g saltkaustiksoda till lagen, grovsalt att strö överLös upp jästen i mjölken. Tillsätt saltet, öka hastigheten och kör 10 minuter. Forma en kringla och låt jäsa under duk i 45 minuter. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper (var snabb för de kan fastna i hålsleven), strö över grovsalt och grädda 12-15 minuter. 12 g salt
Sockerkringlor med brynt smör

Sockerkringlor med brynt smör

Tvinna varje ben och snurras ihop till en kringla. 1 krm salt. 1 krm salt. Söndag och det är så härligt att slippa ställa klockan på helgen