Nästa gång ska jag prova med vanligt färsk jäst och se om det går bättre. Kringlor (sk pretzels) finns i alla möjliga varianter – mjuka, hårda, söta och salta
Ganska stora med hjorthornssalt och sur grädde. Min mamma bakade ofta kringlor. Så jag blev så glad nu när jag hittade det här enkla receptet fast med bakpulver
Traditionen medsockerkringlor kommer från mormor, Hälsingestinta till börden. Ok, den gravade laxen, en len kyckligleverpastej, glasmästarsill och fina små köttbullar med lite anjovisspad i smeten, det tubbar jag inte på
Hacka ansjovisen och blanda med löken. Hittade ett recept på salta ansjovissnurror som kan passa fint på midsommarbuffén, eller som ett litet tilltugg fram på kvällskvisten
Vill du ha mer sting kan du smaksätta med t ex vanilj, kardemumma, kanel, ingefära eller muskot. TipsServera gärna med en klick glass eller crème fraiche eller tjock yoghurt smaksatt med socker och vanilj
Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på kringlor. Låt kringlorna svalna och smält sedan lite smör och pensla på dem och doppa kringlorna i strösocker innan servering
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Där bjöd svärmor på dessa goda salta kolakakorna och så har jag fått mig ett par finfina benvärmare som hon stickat
Personligen köper jag oftast ekologiska nötter som blivit allt vanligare bland nötutbudet i våra vanligaste livsmedelsbutiker, vilket gör att man kan slippa att få i sig alla onödiga bekämpningsmedel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.