Och en och annan fudge. Jag vill till och med påstå att det nog är mitt bästa fudgerecept hittills. Eftersom den här fudgen skulle bli "gebortpresent" där ingen är allergisk använde jag helt vanlig grädde, vanligt smör och vanlig mörk choklad, där jag blandade två olika sorter
Tryffel eller fudge. Jag fortsätter med juliga smaker i maten. Efter ännu en lördag på stan i regn, storm och julklappshysteri passade det bra med en varm soppa på kvällen
Skär sedan fudgen i bitar. 3 dl strösocker3 dl vispgrädde1 dl ljus sirap50 g smör180 g Marabous Apelsin krokantSaffransströssel Börja med att mäta upp socker,sirap och grädde och häll i en kastrull
Rör ihop saffranssockret med mandelmassan och smöret. Skär sedan upp fudgen i bitar och förvara svalt. Käre maken tyckte väldigt mycket om arrakspralinerna, och den rosa tomtefudgen föll oss båda i smaken
Blanda hälften med saffransarom och bred ut ett lager på bakplåtspapper. Nu ska ni få receptet på dessa bräck iallafall för snart ska vi fortsätta stöka i köket och koka fudge och knäck
Saffransfudge. Jag har sett flera recept på fudge och kände att jag ville testa det som julgodis. Däremot kom saffransmaken fram lite bättre i den variant där jag hade sötat fudgesmeten lite
I år blev det knäck (vanlig och med polkagris), rocky road och saffransfudge. På jobbet ordnade vi idag gemensam frukost/julklappsbyte där det dukades upp smörgåsar, finfina laxrullar, glögg, supergodaste saffranskakan och pepparkakor