Sås till ugnsstekt anka recept

Hel ugnsstekt anka och hemmagjort äppelmos med kanel

Hel ugnsstekt anka och hemmagjort äppelmos med kanel

När det vankas middag som denna brukar vi gå all in när det gäller tillbehören, kokt brysselkål (och Anki envisas fortfarande med att säga fel och kallar dom istället för broccoli), asiagurkor, rödkål, äppelmos, ättiksgurka, gelé, kokta bönor och naturligtvis sån där skedätarsås
Ankbröst till nyår?

Ankbröst till nyår?

Vår värdinna, min vän M, hade tillagat rätten tidigare, men med något annorlunda sås. Det blev en helt fantastisk sås, som jag definitivt borde laga igen
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Servera ugnsstekt potatis och grönsaker till. anka. Apelsinsås. Anka à l’orange. Tag i mer vinäger om såsen känns för söt
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Servera ugnsstekt potatis och grönsaker till. Anka à l’orange. Apelsinsås. Tag i mer vinäger om såsen känns för söt
Stekt ankbröst

Stekt ankbröst

Festlig fransk rätt med apelsinsåstill, Canard à l’Orange, som passar fint till nyårsafton. Anka har ett mörkt och smakrikt köttet till skillnad från till exempel kyckling
Lördag med tvära kast

Lördag med tvära kast

Den andra rätten blev ugnsstekt vildand, fylld med rivet äpple och mango-chutney och serverad med gratinerade duchessemos och konjakssås
I väntan på julstruts – julig kalkonfilé

I väntan på julstruts – julig kalkonfilé

Mamma gjorde ofta julkalkon på annandan och jag älskar den vita fågeln, den gräddiga såsen, den sötbeska brysselkålen och knackiga hasselbackspotatisar
Rabarber, rabarber - mina bästa recept

Rabarber, rabarber - mina bästa recept

På tal om fågel, så har jag även lagat rabarbersmaksatt såstillugnsstektanka. Under sen senaste veckan har jag bloggat om både kardemummakryddad rabarbersoppa med vaniljmascarpone och rabarbersås med stjärnanis

Ankbröst med tranbärsvinsås

Blanka av med smöret (dvs rör i smöret tills det smält). Koka upp vin, vatten, fond, tranbär, socker och apelsinskal, låt koka tills vätskan reducerat till ca hälften
Oh happy day!

Oh happy day!

Det som bjöds på till huvudrätt var alltså ugnsstekt ankbröst serverat med potatistoppar, baconinlindad sparris, smörstekt scharlottenlök samt rödvinssås

Ugnsstekt anka med fikon

Stycka ankan och servera genast med såsen. Torka av ankan och gnid in den med salt, peppar, paprikapulver och resten av kanelen