Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på ankamedapelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
För ett tag sedan så lagade Håkan till en apelsinsås som vi hade till helstekt kyckling och en varm sallad med bland annat potatisklyftor, brysselkål, granatäpple och (hör och häpna
Jag använde vitlöken i en apelsinsås smaksatt med bland annat stjärnanis, chili och ingefära. Såsen passade mycket bra till ankbröst serverat med sparrisbroccoli och pak-choi
Blanda allting, och du har en härligt fräsch sallad som passar utmärkt till anka. Salladen passar förutom till anka också till lamm, ja faktiskt till allt kött
pumpafrön. Servera den nystektaankanmed härligt potatisstomp, smakrik sås och färska grönsaker. Anka. Skär rutmönster i ankfettet och stek med skinnsidan ned i pannan tills fettet smält och skinnet är knaprigt
Stekt torskrygg med rostad pumpaoch friterad brysselkålPrecis som grönkål eller svartkål blir också brysselkålen god om den friteras eller rostas med olja och salt i ugnen tills den blir krispig
Servera riset tillsammans med den kalla såsen ochstekt korv med hög kötthalt. Finhacka löken, vitklöken och chilin och fräs det sedan tillsammans med det okokta riset i en kastrull
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Rotsaker tillsammans med kycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Lägg kycklingen i en ugnsform tillsammans med rotsakerna i grova bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.