Söndagsmiddag – Kolgrillade spett med såser – mezestyle. När det har kommit till den tredje rätten – kalkongryta med mango chutney kan jag inte låta bli att fascineras av hur många ingredienser som står halvt använda i kylen från tidigare recept och som nu åter ska användas
Vispade ihop en sås av skyn från steken, grädde, kryddor och lite maizena. Jag hade inget att fånga den i (eller klippa till den med heller, för den delen), så jag petade på den med ett papper
Själva tycker vi att det dagen till ära passar alldeles ypperligt att bjuda er på honungsglaserat och ugnsstekt kalkonbröst tillsammans med en underbar apelsinsås
Tillsätt chili- och bönsåsen och blanda väl så att köttet täcks av sås. Varva tre kalkonbitar med två bitar zucchini, två bitar paprika och två svampar på varje grillspett till åtta färdiga grillspett
Lägg upp sötpotatisen på tallrikar och toppa med kalkon och sås. Värm ugnen till 200º. Tillsätt den gröna curryn och låt den fräsa ca 2 minuter under omrörning. Tillsätt kalkonbitarna och låt fräsa i curryn 1 minut