Smaka av med kryddor, messmör och balsamico, red om du vill ha en tjockare sås i grytan. Enbär gillar jag och det förstärker viltsmaken och baconet lyfter också smakerna och såklart svampen
Sås. Finhacka enbären och blanda i tillsammans med resten av ingredienserna till färsbiffarna. Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen långsamt koka ner till önskad konsistens
Jag tillsatte dessutom messmör, lingonsyltspad samt Johnnys senap. Finhacka enbären och blanda i tillsammans med resten av ingredienserna till färsbiffarna
Till såsen tillsätter jag messmör, spad från lingonsylt och en gnutta senap. Finhacka enbären och blanda i tillsammans med resten av ingredienserna till färsbiffarna
Häll gärna av stekskyn att använda till sås. Ett förslag är att reda den med lite maizenaredning och några dl grädde samt smaksätta med några krossade enbär, någon msk vinbärsgelé samt messmör och soja
Den som vill kan givetvis tillaga en sådan här panna med mer sås, och eventuellt även reda av den, om man vill servera den med exempelvis pressad potatis
Älgstek med mandelpotatisbakelse och messmörssås. Sås. Dottern tyckte att såsen smakade konstig (messmör) och sonen tyckte att köttet va segt (hade glömt att tala om att den va en senrand mitt i köttbiten som man måste skära bort, minus till mamman) jag tyckte att såsen va god till maten när man åt av alla tre delar samtidigt, annars blev det lite för mycket messmörssmak för min del