Sås messmör enbär recept

Bräserad rådjursstek

Bräserad rådjursstek

Men här gör vi hela steken och serverar den med en gräddsås smaksatt med kanel och messmör. Såsen. Vispa ner messmör strax före servering
Älggryta med svamp och lök

Älggryta med svamp och lök

Smaka av med kryddor, messmör och balsamico, red om du vill ha en tjockare sås i grytan. Enbär gillar jag och det förstärker viltsmaken och baconet lyfter också smakerna och såklart svampen
Älgfärsbiffar med mandelpotatis

Älgfärsbiffar med mandelpotatis

Sås. Finhacka enbären och blanda i tillsammans med resten av ingredienserna till färsbiffarna. Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen långsamt koka ner till önskad konsistens
Viltgräddsås – recept

Viltgräddsås – recept

Om du vill smaksätta såsen med messmör tillsätt det här. Vispa ner kulan i såsen och koka upp under omrörning
Renskavsgratäng med gratinerat potatismos

Renskavsgratäng med gratinerat potatismos

När jag tillagar renskav brukar jag smaksätta med torkade örter såsom timjan, enbär och rosmarin och även nån matsked lingon och messmör i såsen
Aujulays renskavsgryta?

Aujulays renskavsgryta?

För en tid sedan lästa jag att Marcus Aujulay har messmör i sin sås. Renskav i gräddig sås med bacon. Messmör
Viltfärslimpa med bacon

Viltfärslimpa med bacon

Häll gärna av stekskyn att använda till sås. Ett förslag är att reda den med lite maizenaredning och några dl grädde samt smaksätta med några krossade enbär, någon msk vinbärsgelé samt messmör och soja
Vild måndag

Vild måndag

Den som vill kan givetvis tillaga en sådan här panna med mer sås, och eventuellt även reda av den, om man vill servera den med exempelvis pressad potatis
Kanske detta lockar till nyår

Kanske detta lockar till nyår

Älgstek med mandelpotatisbakelse och messmörssås. Sås. Såsen. Rör i såsen tills den är klumpfri och osten smält
Lördagens middag

Lördagens middag

Älgstek med mandelpotatisbakelse och messmörssås. Sås. Dottern tyckte att såsen smakade konstig (messmör) och sonen tyckte att köttet va segt (hade glömt att tala om att den va en senrand mitt i köttbiten som man måste skära bort, minus till mamman) jag tyckte att såsen va god till maten när man åt av alla tre delar samtidigt, annars blev det lite för mycket messmörssmak för min del

Rådjursstek med messmörssås

Grovstöt enbär i en mortel och smula ner lagerblad och blanda med timjan, salt och peppar. Messmörsås.  Koka upp vatten, fond och timjan till såsen
Älgragu

Älgragu

Fiska upp köttbitarna och kör såsen till mos i food processer eller mixer. Salta och peppra när köttet är klart och lägg i stötta enbär