Häll på soja, sweetchilisås och sambal oelek. Vi är ju inte alls vegetarianer fullt ut men tycker det är bra och miljövänligt att skippaköttet några gånger i veckan
Bryn kötteti oljan i en stekpanna. Häll på chili, soja och ananasspad. Det ena leder till det andra. Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärs och när jag googlade runt lite på kalkonrecept hittade jag ett recept på asiatisk kalkon som jag tyckte lät spännande
Vi testade även att dippa den i endast sweetchilisås och det var gott det också. Gillar man intejordnötssås så kan jag tänka mig flera olikasåser som passar till
Jag lät sedan köttetvilaifolie medan jag tog fram övrigaingredienser på bordet. Suveränt kött. Först la jag filéernai en marinad som jag hastade ihop (chilimarinad, soja och en stark sås lämpad för kycklingvingar)
Tillsätt oregano och BBQsås för att bredda smakerna lite. Oumph känns som den perfekta grunden för receptet, och precis den grej som länge saknats för att kunna göra en riktigtmaffigfejkköttsgryta med en konsistensliknande en äkta Texas Chili
Efter lite velande hit och dit så fick den till slut sitt namn och det fick den efter den där sweetchilisåsen som vi är väldigt förtjusta i, och som är en stapelvara i vårt skafferi
Efter bubbel och crostini blev det rosé från Languedoc, grilladekyckling- och grönsaksspett, världens godaste potatissallad med päron och grönmögelost, sparris och två såser