Diska järnet utan diskmedel och återfetta det då och då genom att pensla det med matolja, värma det på svag värme och sedan torka bort överflödigt fett
Sen dröjer det tyvärr ett tag innan vi kommer in i huset så jag är ännu ett tag utan kök. Bestående av rullrån som jag hittade i en burk, rester från ett kurstillfälle i Stockholm tidigare i höstas
Jag ska vara ärlig, till första plåten använde jag en mall som jag klippt ut och där jag gjorde runda rån som efter gräddningen skulle rullas runt en trägaffel, så det blir just rullrån
Rullrån är ju jättegoda, fast det tar tid att baka. Mitt gamla rånjärn i gjutjärn är en gammal relik som passade när spisarna hade upphöjda plattor och inte de moderna hällarna som dom flesta har idag
Vi fikade med fruktsallad, vaniljgrädde (vispad grädde + egengjort vaniljsocker) och rullrån. Till frukost idag blev det tunnbröd i stekpanna, enkelt och gott
Rullrån, rånskålar och strutar till glass. Problemet är med allergier att dessa går inte att göra rent ordentligt genom att diska ordentligt utan det är spår av andra eventuella allergener om man använt dem till vanliga rån innan behovet av specialkost uppstått