Jag gillar att baka rullrån, det går snabbt och blir supergott. Jag har ett elektriskt rullrånsjärn vilket gör det hela mycket enklare än att ha en gammeldags som man värmer på spisen
Vispa ihop ägg och socker. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda gärna ihop det genom en sil för undvika eventuella klumpar
Idag visar jag receptet på Kickis rullrån. Som ni ser har jag provat både skålar och rullrån, får se om jag tar mig tid och gör några strutar också innan jag lämnar tillbaks järnet
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smör och häll i grädden och vattnet i smöret. Häll sedan det i mjölblandning och rör med en visp tills smeten är slät
RULLRÅN. Rullrån. Foto. Josefin Casteryd. För att göra rullrån bör man helst vara ambidexter och välsignad med en smeds värmetåliga fingertoppar
Ta ca 1 tsk smet och dra ut slarvigt på plåtar med bakplåtspapper. Här runda rån, 10 cm i diameter. Här ihop med gräddglass på tobleronebotten + hallon
GOMORRON. Älskar nystartskänslan. Känslan man såklart kan plocka fram precis när man vill, men älskar när den får extra skjuts av förändring, flytt, terminstart eller en hederlig nyårsafton
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.