Lyxig lax i romsåsmed räkor och dill och fem sorters peppar. När du tagit ut den ur ugnen, dekoreras den med räkor eller kräftstjärtar, rom och dill och blir vacker som Van Gogh tavla
Till laxen gjorde jag en klassisk romsås, ett måste till sådan här sorts lax, och kokt potatis. Lägg i laxfiléerna, skvätt över lite citronsaft, krydda med citronpeppar och lägg på både hackad och hel dill
Servera till färskpotatis och lite romsås alternativt gräddfil och nyklippt gräslök. Jag tycker laxen är absolut godast när man ugnsbakar den i foliepaket med e n o r m t mycket dill, lite citron, salt och smör
Blanda créme fraiche eller yoghurt med rödlök, dill och rom. Smaka av med citron och citronpeppar. Enkel, snabb och fantastiskt god till lax är denna kalla romsås
Vi bjöd på en härlig påsklunch bestående av morotslax (se här), kokt potatis, kokta ägg samt den här supergoda vegetariska varianten av romsås, gjord på caviart istället för ishavsrom