Risotto med västerbottenost recept

Risotto med kräftor

Risotto med kräftor

Låt det koka tills riset är mjukt och risotton är krämig och fin. Hetta upp en kastrull med olja, fräs löken några minuter utan att ta färg
Risotto ai funghi

Risotto ai funghi

Jag har bland annat gjort en pumparisottomed laktrits - en idé jag har stulit från restaurangen Taglio här i Milano
Risotto med citronmarinerad kycklingfilé

Risotto med citronmarinerad kycklingfilé

Här kommer recept på en krämig risottomed vårlök och Västerbottenost. Risotto. Späd riset med buljongen, lite i taget och rör om hela tiden
Kantarellrisotto LCHF

Kantarellrisotto LCHF

Njut av en underbart krämig risottomed mycket få kolhydrater. Börja med att koka upp en kastrull med vatten och riv blomkålen grovt på rivjärn
Fredagsmys med 2-rätters

Fredagsmys med 2-rätters

Risottomedvästerbottenost. Me like Det blev Bruschetta till förrätt (det är nåt jag aldrig blir trött på) sedan parmalindad kycklingfilé fylld med Saint Agur och västebottenostrisotto
Kantarellrisotto med paprika

Kantarellrisotto med paprika

Se hela tiden till att risotton har vätska som kokar. Smaka av risotton, se till att riset är genomkokt

Färsk torsk på risottobädd

Det går bra att hälla på kallt, men man får räkna med att det tar några minuter längre tid att tillaga risotton
Kantarellrisotto

Kantarellrisotto

Hur som haver så får vi väl gratta svampen på högtidsdagen och det gör vi med en smaskigt god risottomed kantareller som vi satte i oss förra helgen
Lax till far

Lax till far

Till fars middag serverades ugnsbakad lax med dill- och citronsmör, västerbottenrisotto och en fräsch fänkålssallad med citron
Krämig svamprisotto

Krämig svamprisotto

Låt risotton stå och "vila" några min innan den serveras med sallad, bröd och grön sparris. Späd med hälften av den heta buljongen och vinet
Champagnerisotto

Champagnerisotto

Om det inte räcker med champagne kan du komplettera med vitt vin eller mousserande. Jag bytte ut vinet mot champagne i en risotto och resultatet blev väldigt bra, dock inte tillräckligt bra för att jag skulle köpa en flaska champagne enbart för att hälla i risotton