Renskav rökt med kantareller recept

Renskavsgryta med kantareller!

Renskavsgryta med kantareller!

Men jag kan lova Er att det var varmt och vi satt i en lappkåta och delade ut rökt renkött till besökare, detta var på sommaren
Det är de små detaljerna som gör et...

Det är de små detaljerna som gör et...

Vi har viltveckor här på gästgivaregården och det innebär att min norrbottniska ådra får förgylla köket några veckor - här bjuds det på renskav gjord på rökt renfilé, hjortinnerfilé med skogsvampsås, kalvreninnanlår med en härlig pepprig sky och ugnsbakad potatis i buljong, rencarpaccio, löjromscreme, lingonmousse, chokladtårta med hjortron, rapphöns i portvin och älgfärswallenbergare

Lapp-pytt med svamp

1 liter kantareller eller annan skogssvamp. 200 g rökt renstek. Rensa svampen och borsta den ren, men skölj den bara om det är absolut nödvändigt