Pappa kom hit med ett gäng rabarber så idag har det blivit både paj och saft. Vilken sommardag vi haft, eller hela veckan har ju varit toppen med sol och värme
Skär jordgubbarna ochrabarbern i bitar och lägg det i en stor kastrull med vattnet , pressa i citron och hyvla av skalet med en potatisskalare och lägg i det också
Men nu gillar jag de söt-syrliga smakerna ochrabarber/jordgubbssaft är fortfarande en favorit. Blanda samman sherry/dessertvin och koncentrerad jordgubbssaft
500 g skalad och hackad rabarber (eller lika mycket jordgubbar till). ca 10 dl socker (5 1/2 dl socker per liter avrunnen saft från bär ochrabarber). ca 2 krm natriumbensoat konserveringsmedel (1 krm per avrunnen liter saft från jordgubbar ochrabarber)
Skär rabarbern i bitar, lägg i en kastrull tillsammans med vatten, socker, saft och vaniljstång (dela på mitten och skrapa ut fröna) eller vaniljpulver
Jag sötade kompotten med hemgjort vaniljsocker och ekologisk jordgubbssaft. Häll över jordgubbssaften. Min mamma brukar bjuda på en världsgod paj med rabarberoch jordgubbar
Rabarber. Nu är presentkortet tyvärr slut men det räckte länge och till mycket. Jag hade med mig macka, tepåsar och russin och har ställt ett paket skorpor på jobbet så jag köpte ingenting
Hälften av den kokade jag kräm på, och för att göra smaken lite mer spännande kokade jag rabarbern i en god smultronjordgubbssaft som jag köpt på ett av mina många sommarbesök i olika gårdsbutiker