När köttet fått färg, tillsätt vatten, röttvin, fond, lagerblad, timjan och rosmarin. Jag har svårt för att inte lägga ner någon tid på tillbehöret så jag valde att göra en annorlunda variant på polenta som jag inte har gjort tidigare
Tillsätt grädde, köttbuljongtärning och röttvin. smör och olivolja till stekning. Älgskav är enkelt att göra när man som vi har en skärmaskin, istället för att förfrysa fingrarna lägger man det fortfarande frysta älgköttet i skärmaskinen och snabbt har man skav
Morötter blir till mynt. Tänk rött krokodilskinn, eller slickvänlig som min fru kallade den. Att den sedan ska koka i två till tre timmar beroende på köttkvalité och storlek är en helt annan sak och man får tid att ta både ett och två glas vin med gästerna
) och till det drack vi ett glas gott röttvin. olja och smör till stekning. Vi är experter på helstekt kött i ugn, eller vi gör det i alla fall rätt ofta av både nöt- och älgkött
Skala morötter, palsternacka, lök och vitlök och dela dem i bitar. Köttet serverade jag med ugnsrostade rotfrukter, harikot verts och kantarellsås som bland annat innehåller sky från tillagningen av steken (så kasta inte bort den
Vi åt ugnsrostad potatis och moröttertill grytan (båda gångerna) och det passade jättebra men jag förmodar att det blir gott med ris eller bulgur också
Använd antingen röttvin eller öl om Ni föredrar det senare. Morötter som man snabbt skola riva i maskin, eller blanda med rivna finger toppar på en gammal handapparat
Tillsätt grönsaker, enbär, lagerblad, vin, kalvfond, råsocker och timjan. Lägg ut bitarna på en papprad ugnsplåt och tillsätt hela vitlöksklyftor och timjankvistar