Receptet förordade även muskotnöt vilket jag hade i malet skick, hällde ner i stekpannan i de rostade kryddorna och sedan ångrade jag mig nästan genast
4 500 g färsk fylld pasta (t ex ostfylld tortellini) 2 msk smör 3 msk vetemjöl 8 dl mjölk (3%) 1 krm riven muskotnöt 1/2 tsk salt 1/2 krm svartpeppar 200 g kallrökt lax 200 g fryst bladspenat (tinad) 250 g körsbärstomater 2 dl riven lagrad ost (t ex präst- eller sveciaost) färsk basilika till garnering Lägg till i inköpslistan
1 krm muskotnöt, riven. 1 lagerblad 1 krm muskotnöt, riven. Denna rätt är både god och lättlagad. Man kan utesluta räkorna om man vill, för det funkar utmärkt att bara använda rökt lax
1/2 tsk riven muskotnöt. Det är inte länge sedan jag gjorde lasagne utan den klassiska köttfärssåsen, utan en en helt annan historia, en svamplasagne med pestotäcke
Tillsätt varm mjölk, en nypa muskotnöt och salt. Muskotnöt. Laga béchamelsås. Smält 60 g smör i en kastrull, tillsätt 60 g mjöl och vispa så att blandningen inte fastnar i kanterna
Muskotnöt. Finhacka purjolöken och den gula löken, lägg ned i stekpannan tillsammans med korven och skinkan, rör om i ett par minuter och häll sedan ned i grytan, riv ned lite muskotnöt och rör om
malen muskotnöt. Krydda med salt, peppar, strösocker och muskotnöt. malen muskotnöt. I kväll har vi ätit fisk enligt veckomatsedeln men blev inte riktigt den rätt jag hade tänkt från början
Muskotnöt. -Ska du göra “boeufen” klassiskt eller sätter du din touch och prägel på den. -Nah, en “Boeuf” är en “Boeuf” och den skall man kanske inte bråka med