Rödvinssås med enbär recept

Rådjurssadel med Rödvinssås och Potatisgratäng

Rådjurssadel med Rödvinssås och Potatisgratäng

Tillsätt lagerblad, timjan och enbär och låt koka upp. Detta rådjuret som jag tillagade hade varit med i en bilolycka och min pappa hjälpte till att ta ur och slakta det, något jag skulle vara intresserad av att se hur det går till
Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål, murklor och rödvinssås

Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål, murklor och rödvinssås

4 Kalvytterfilé 800 g kalvytterfilé (se Tips) 80 g tunt skivad lardo (smaksatt späck), pancetta eller bacon 2 tsk grovhackade enbär 2 krossade lagerblad 2 tsk stött pepparmix (gärna five peppers) 1/2 dl grovhackad bladpersilja 1/2 dl grovhackad timjan 1/2 citron salt och peppar smör och olja till stekning Gräddkokt savojkål 5 dl vispgrädde 1 stjärnanis 400 - 500 g savojkål 1 burk kräftklor (murklor) 1 burk motsvarar ca 200 g varav 100 g avrunnen vikt 2 msk finhackad schalottenlök smör och olja till stekning Rödvinssås 100 g rotselleri 1 liten morot 1 liten rödlök 2 vitlöksklyftor 1 tomat 2 msk olivolja 1 dl balsamvinäger 3 dl rödvin 2 msk konc kalvfond 2 - 3 msk rönnbärsgelé 2 - 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1 msk smör vatten salt och peppar Lägg till i inköpslistan
söndagsmiddag – tjälknul

söndagsmiddag – tjälknul

Det brukar blir underbart mört och smakrikt kött som passar bra att servera tillsammans med kokt eller pressad potatis, kokta morötter och rödvinssås
Tjälknöl

Tjälknöl

Servera medrödvinssås, potatisbakelse och kokt brysselkål. Ta upp köttet ur lagen och skiva det tunt, gärna med skärmaskin
Ingefärsdoftande vildsvinsstek

Ingefärsdoftande vildsvinsstek

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st vildsvinsskinka , färsk, ca 2 kg 1 odefinierad rosmarin 1 odefinierad timjan 1 odefinierad vitpeppar , krossad hel 1 odefinierad enbär 1 odefinierad smör , och olja till stekning 1 odefinierad salt Rödvinssås 5 dl kalvbuljong , eller viltbuljong 3 dl rött vin 2 msk vetemjöl 1 msk farinsocker 1 st röd lök(ar) , finhackad 1 st morot , fint tärnad 1 msk ingefära , -2 msk färsk riven 1 st gul lök(ar) , finhackad 1 odefinierad smör , och olja till stekning 1 st salt 1 st peppar Köp receptet
Rådjursstek

Rådjursstek

Till det en klassisk potatisgratäng, rödvinssås och svartvinbärsgelé. Krydda med salt, svartpeppar och mortlade enbär
Vinbärsstek ”alias: kokt oxfilé”

Vinbärsstek ”alias: kokt oxfilé”

Men idag blev det min rödvinssås, den söker ni bara efter i min sökruta. Om du vill så silar du av såsen och  tillsätter lite soja och reder av den med maizena + ett par matskedar cremé fraiche för att ”runda upp den”
tjälknul- en söndagsklassiker

tjälknul- en söndagsklassiker

Tjälknul på älg som serverades tillsammans med pressad potatis, kokta morötter och rödvinssås. Blir det kött över efter måltiden, är det också grymt gott på knäckebröd, gärna tillsammans med lite surkål eller saltgurka
Kyckling med viltsmak

Kyckling med viltsmak

Servera tillsammans med pasta och rödvinssåsenmed champinjoner. Strö på salt, peppar och knappt hälften av de krossade enbären
Hjortfilé flamberad i gin

Hjortfilé flamberad i gin

Oftast serverar jag det med en härligt mustig reducerad rödvinssås tillagad enligt alla konstens regler
Rödvinssås med viltsmak

Rödvinssås med viltsmak

Blanda vatten, viltfond, rödvin, sirap, enbär och timjan i en kastrull och koka upp. 10 krossade enbär