Rödbetor i ugn recept

Rödbetor i ugn

Rödbetor i ugn

Rödbetor i ugn är en lättlagad rätt som inte kräver speciellt mycket förberedelse. Rätten passar vid de flesta tillfällen. Dess vackra, naturliga färg är inbjudande och rätten är given på det vegetariska bordet. Ugnsbakade rödbetor är också ett utmärkt tillbehör till de flesta kötträtter. Då rödbetans naturliga sötma framträder när den ugnsbakas så passar rätten perfekt till salta kötträtter. Rödbetan är en otroligt hälsosam rotfrukt sprängfylld med vitaminer och järn. Eftersom svenska rödbetor kan hittas året om så bör vi verkligen ge denna fantastiska rotfrukt större utrymme i vår matlagning.

Rödbetor i ugn som variation

Rödbetor i ugn med Chèvreost är en rätt som har blivit alltmer populär de senaste åren. Den serveras på finare restauranger och vid gourmetmiddagar. Rätten är dock så pass lättlagad att du kan göra den kända förrätten själv hemma och imponera på dina gäster. Rödbetor i ugn kräver inte alls mycket förberedelse och det är svårt att misslyckas. Med all rätt har rödbetan äntligen tagit mer plats bland svenskarnas matvanor. I hemmen har rödbetan tidigare mest serverats inlagd och till vissa maträtter. Det är synd för med rödbetans goda egenskaper och fantastiska kombinationsmöjligheter bör vi använda den oftare i matlagningen. Rödbetan är fylld av antioxidanter, järn och vitaminer så det gör oss bara gott att använda den. Kombinationsmöjligheterna är oändliga. Ugnsbakade rödbetor kan serveras som förrätt, tillbehör eller ensamrätt om ni föredrar det. På buffébordet passar den utmärkt som en varm vegetarisk rätt. Rätten kan även serveras som en varm sallad.

Rödbetor i ugn

Rödbetor i ugn är det perfekta tillbehöret till de flesta kötträtter. Eftersom rödbetan har en naturlig sötma som framträder när de bakas i ugn så lämpar sig rätten speciellt till salta kötträtter. Rödbetor och vilt är en oemotståndlig kombination. Prova rödbetor i ugn nästa gång du lagar till älgkött. Dina smaklökar kommer att slå frivolter. Våga bryta rutinen med att servera potatis till alla kötträtter och servera ugnsbakade rödbetor nästa gång. De ger färg åt en annars färglös tallrik plus att rödbetans smak gifter sig otroligt fint med kött. Eftersom rödbetor trivs så bra i vårt klimat så hittar du svenska rödbetor året om. Ugnsbakade rödbetor passar till det mesta så kombinationsmöjligheterna är enorma. Rödbetorna är fyllda av järn och vitaminer så låt de komma hem till ditt kök. I myTastes enorma receptsamling hittar du ett flertal olika recept där rödbetorna spelar huvudrollen. Upptäck rotfrukten med alla dess goda egenskaper.

Sökförslag och sidor