Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Men en del får bli plommonmarmelad. Lägg alla ingredienser i en kastrull (släng ner vaniljstången och låt den koka med om du vill), blanda runt och låt koka upp
1,5 kg plommon - urkärnade2 dl vatten1 snittad och urskrapad vaniljstång(2 - 3 kanelstänger)1 dl mörkt muscovadosocker3 dl syltsockerLägg plommonen i en rymlig gryta tillsammans med vattnet - och ev kanelstänger. Lägg i vaniljstången - snittad och urskrapad - och låt koka ytterligare 5 minuter. 1 snittad och urskrapad vaniljstång
Vi gjorde även en batch med ingefära och vaniljstång. På allmän begäran kommer här receptet på plommonmarmeladen som M kokat kväll efter kväll (nu har vi källaren full med burkar)
Koka upp plommon, socker, citron och snittad vaniljstång i en tjockbottnad gryta. Gjorde lite mumsig plommonmarmelad med hackad mandel häromdagen, blev mycket gott, men man kan utan problem minska mängden mandel till hälften
Matmorsan var så fantastisk snäll och skänkte mig 2,5 kg plommon i veckan, varpå jag såklart gjorde plommonmarmelad på hela lasset i går. Plommonmarmelad med Cognad och Ingefära, Batch #2. 2 tsk vaniljpulver, eller en vaniljstång. 2 tsk vaniljpulver, eller en vaniljstång
Plommonmarmeladen passar ju perfekt till våra andra recept. Plommonmarmelad was last modified. Plommonmarmeladen passar ju perfekt till våra andra recept
Ta upp vaniljstången och häll upp marmeladen på rena burkar. Koka upp vatten, plommon och delad vaniljstång och småkoka under lock i 30 minuter. 5 st vaniljstång
Jag lät även en vaniljstång koka med, den plockade jag upp innan jag hällde marmeladen i burkar. Jag tycker nästan att plommon är godast att äta precis som de är, men för några helger sedan kokade jag även en plommonmarmelad som är väldigt god att ha till ostbrickan
2kg Plommon1kg Syltsocker1½dl Vatten4-5 Stjärnanis1 Vaniljstång1-2msk (Stroh)RomSkölj plommonen noga, väg, och häll upp i en gryta. Tillsätt vatten, vaniljstång som du delar på längden och stjärnanis och låt allt koka ihop tills det är riktigt mosigt, ca 20 minuter. 1 Vaniljstång