Det blev baguetteskivor, kex, tapenade, egengjord pesto på cashewnötter, tomat- och mozzarellasallad, oliver, italienskt salami, brieost och såklart lite choklad
Idag var det de grillade som kom i skymundan för den grymma ärtpeston som slängdes ihop. Inte för att det grillade inte var gott – för de var det – men den dära lilla ärtpeston gjorde det extra värt
Om man förstärker peston med cashewnötter blir den mer mättande och om man dessutom serverar alltihop med en god bönsallad och grönsaker så blir det en toppenmåltid
De röda paprikorna fick åka in i kylen och kom väl till pass några dagar senare när de fick slinka ner i mixern tillsammans med cashewnötter, vår goda abruzzesiska olivolja, både rostad och lite färsk vitlök samt en vällagrad parmesan
Blanda samman grädde, creme fraiche, pesto, vin, ost och salt. )För 4 personer4 laxfiléer à ca 150 g2 små gula lökar2 små röda paprikorolja att steka i3 dl vispgrädde1 dl creme fraiche4 msk god pesto (jag använde paprika med cashewnötter)1 tsk salt1/2 dl vitt vin1 dl riven ostpinjenötterGör så härStrimla lök och paprika och stek mjuk i oljan