Ingredienser Portioner. ca 2 dl 1/2 dl nötter eller frön (t ex mandlar, valnötter, pinjenötter, solroskärnor eller pumpakärnor) 100 g soltorkade tomater 1/2 dl riven parmesanost 1 riven vitlöksklyfta 3/4 dl olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Min pesto blir inte lika salt som den man köper färdig, så om så önskas kanske man tillsätter salt då man (självklart) till sist smakar av den ljuvliga röda pastan
En rödpesto på soltorkade tomater och kesella som passar till nästan allt. Nu använde jag inte mig av soltorkade tomater som finns i olja på burk utan jag köpte soltorkade tomater som är torkade och som finns i påse att köpa på ICA
Bred på ca 1 msk rödpesto på varje kycklingfilé. 4-5 msk rödpesto. Sätt ugnen på 225 grader. Stek kycklingfiléerna lite lätt, så att de får lite färg på båda sidorna, krydda med salt och vitpeppar
Blanda ner oliverna, pastan, peston och ruccolan i pannan och rör ihop så gott det går. Pasta med rödpesto, bönor och grönsaker -Â 4 portioner Färsk pasta - vi använde Fettucine 1 burk rödpesto - vi använde Coops 1 burk stora vita bönor - proffsmatlagaren förespråkar egenkokade för att de är godare 1 frp körsbärstomater Ett gäng skivade svarta oliver Ruccolasallad 2 vitlöksklyftor 1 scharlottenlök Parmesanost - tips välj parmigiano-reggiano framför grana padano Hacka vitlök och scharlottenlök. 1 burk rödpesto
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.