Persilja sås recept

Kall sås med parmesan & persilja

Kall sås med parmesan & persilja

fryst persilja. Turbosnabb sås till fisk. fryst persilja. Jag använder helst crème fraîche 34 % men ta vilken du vill
Kall sås med senap och persilja

Kall sås med senap och persilja

Den här kalla såsen är ytterligare ett exempel på en maträtt som visar sig bli mycket godare än vad jag trodde att den skulle bli
Potatiskaka med vitlök och persilja

Potatiskaka med vitlök och persilja

17 medelstora potatisar3 vitlöksklyftor1½ dl stark riven ost1 ½ dl grädde½ dl klippt färsk persilja1 tsk saltGör så här
Bearnaise sås

Bearnaise sås

Finhackad persilja. Bearnaise sås är faktiskt nyttigt. Smaka av med med lite vitpeppar och salt och tillsätt finhackad persilja
Panerad fisk med kall sås

Panerad fisk med kall sås

Kall sås. Blanda ingredienserna till såsen och ställ den i kylskåpet. Servera fisken med den kalla såsen, kokt potatis, en grönsallad och en citronklyfta
Sås på trattkantareller

Sås på trattkantareller

Smaksätt med fond, soja, senap och persilja. Gårdagens middag blev stekt fläskfilé med en underbar sås på en liten del av trattkantarellerna
Grön sås

Grön sås

Mixa persilja, basilika och olja till en grön olja. 1 dl persilja. Blanda med crème fraiche och yoghurt. Blanda i riven vitlök och smaka av med salt och peppar
Godaste såsen till kalkon

Godaste såsen till kalkon

Vi gjorde ett kryddsmör på timjan, rosmarin, persilja och citronskal och tryckte in under skinnet. Till det åt vi potatisgratäng, rödkål och såsen nedan
Såsen gör susen!

Såsen gör susen!

En god sås kan förgylla de flesta måltider – och ingenting slår en hemlagad sås. Om man lär sig laga sås från grunden kan man variera sig i det oändliga och impa på familj och vänner både till vardags och till fest
Två såser till grillat! ✌

Två såser till grillat! ✌

Kryddas upp med rivet citronskal, dijonsenap, salt, peppar å persilja. Fluffsås å bbqsås. Fluffsås. Bbq-sås
Örtkryddad sås

Örtkryddad sås

75 dl persilja (färsk eller fryst) 1 tsk körvel (färsk eller torkad) 1 tsk dragon (färsk eller torkad) salt peppar ev. 75 dl persilja (färsk eller fryst) 1 tsk körvel (färsk eller torkad) 1 tsk dragon (färsk eller torkad)
Chermoula sås till fisk mm

Chermoula sås till fisk mm

Har du ingen mixer kan du hacka koriander och persilja fint och blanda med kryddor, olivolja, citronsaft och pressad vitlök till en sås