Saftiga köttfärsbiffar i krämig sås medrödvin. En smakrik, fast köttfärslimpa med långstekt, karamelliserad lök och en galet god pepparsås som jag kokade ihop med en gnutta starkvinsglögg
Pepparbiff med örtgratäng o rödvinsås. Börja med såsen. Red mjölet med lite vatten o blanda i såsen. Efter gratängen har tagits ut ut ugnen så bryner du med biffen
Vi valde pillgrimsmusslor i vitvins- och gräddsås till förrätt, oxfilé och pepparsås till huvudrätt, blandade grönsaker till sidorätt och någon slags choklad- och kinuski/gräddhistoria till efterrätt samt några chokladpraliner
Krydda med kryddorna och ställ in i kylskåpet. 0,5 kg Dovhjortsstek 1,5 dl rödvin1 dl matolja3 krossade vitlöksklyftor4 schalottenlökar1 knippe färsk timjan1 msk torkad timjanSalt och svart pepparSås ca 3 dl av marinaden3 dl gräddeEn skvätt rödvin1 msk soja Salt peppar, torkad timjanMaizena redning ca 3 msk Börja med att putsa köttet. 1,5 dl rödvin
-) Men nog om semester och dylikt detta är ju en matblogg så här kommer en god grönpepparsås som fick min man att säga bästa pepparsåsen du nånsin gjort älskling
Ört- och pepparsås. Lägg kotlettraden med benet nedåt på arbetsbänken. Ört- och pepparsås. Snitta med vass kniv små fickor i köttet och pressa in vitlöksbitar lite här och där
Valet föll på smakrik pepparsås vars inspiration jag hittade här hos Koka ihop. Jag tror till och med en vän till hennes vän refererade till Lotta som "hon med såsen"