Vår lördagsmiddag denna vecka blev en pastasås med gorgonzolaost. Rör ihop såsen med pastan. Pasta med oxfilé i gräddig gorgonzolasås4 port500 g pasta (penne, skruvar eller liknande)300 g oxfilé3 msk smör3 dl grädde2 dl vatten½ tärning mörk oxbuljong"en skvätt" soja1 pkt gorgonzolaostnågra matskedar riven parmesanost1 gul lök1 kvist färsk timjansalt och svartpepparSkala och finhacka löken. 500 g pasta (penne, skruvar eller liknande)
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera med den nykokta pastan. 300 g pasta400 g nötkött, t ex lövbiff1 gul lök2 dl crème fraiche eller 2 dl grädde1 msk oxfond100 g gorgonzola eller ädelost. 300 g pasta
Denna enkla pastarätt funkar lika bra till vardags som till festligare tillställningar. Gorgonzolasås. Pasta passar bra att servera tillsammans med ett gott bröd
Koka pastan. Häll i pastan och rör om. 250 g färsk pasta. -Mama Skogly ♥ 250 g färsk pasta. Min svåger Niclas bjöd mig på det här för många år sedan, och jag kan tala om att det är djävulskt gott
Gorgonzolasås Ingredienser. En snabb, mustig gräddig ostsås med tydlig sälta. 75 g gorgonzola ost (eller någon liknande)2-3 dl grädde1/2 - 1 dl vitt vin ( kan uteslutas eller ersättas med äppelmust eller äppeljos)En skvätt örtsaltEv lite sockerEn aning buljong1/2 gul lök finhackad1/2-1 färsk tomat finhackadEn bit hårdost, att riva över maten ( kan uteslutas )Ett par matskedar rapsolja Gör så här
Låt pastan rinna av och gör under tiden gorgonzolasåsen. Den här pastan är verkligen en enkel och jättegod rätt och just sältan från gorgonzolaosten tillsammans med de sötsyrliga granatäppelkärnorna är en hit
Servera grytan med ris eller pasta och den goda såsen. Under en lång period när vi alla syskon bodde under samma tak så var detta min storebrors signaturrätt