Riktigt god blev denna pastarätt, som jag gjorde när dottern och lilla I kom på lunchbesök. Jag hade äggulor över efter att ha gjort fröiga kex (recept kommer senare), så det passade bra att knåpa ihop en god sås av dem till pastan
Något som är galet enkelt och snabblagat är en pastasåsgjord på makrill i tomatsås - det är bara att öppna burkarna och sedan värma tillsammans med lite annat smått och gott
Jag fick hem ett bud med dessa nyheter och vi testade ett av deras recept, Pasta Järpish con Limone. Jag har märkt av en tydlig trend inom mat på sistonde
Räksås med hummerfond, vitlök, grönsaker, grädde och akvavit i - jajamensan det är sprit i såsen. Det är varken avancerad eller tidskrävande matlagning vi pratar om, det som förmodligen tar längst tid är att skala räkorna
Det enklaste sättet att få barn att äta sallad är ärligt talat ofta att lägga hackade grönsaker i separata skålar i början av lunchbuffén eller att ge dem hela grönsaksbitar utan dressing innan maten
Smaka av med lite mer salt, peppar och vitlök. Eller gör den vegetarisk och ta i lite mer grönsaker. Jag kokar nästan alltid upp pastan först (så är det gjort)
En annan förändring jag gjorde var att jag minskade ner på mängden bröd och pasta. När jag jämför vad jag åt de första veckorna på året med de sista kan jag egentligen inte se någon större skillnad, utan den förändring jag gjorde redan i början på året har jag sedan i stort sett hållit mig till resten av året
Häll pastan direkt i pannan med såsen tillsammans med en rejäl klick av din nygjorda pesto. PS Dotterns egenhändigt gjorda keramikmugg fick agera hållare till de goda rosmaringrissinisarna eller filoncini som de egentligen heter