Mera godis som är inspirerat av tips från vinmakaren Ramos är den här pajen. Det är praktiskt att ha en sådan paj i frysen – man vet aldrig när oväntade hungriga gäster kan tänkas dyka upp
Baka av formen som du fyllt med sockerdeg. Allting kan göras i förväg och antingen frysas in och sen bakas av och sättas ihop på Serveringsdagen eller så kan man förbereda hela pajen dagen innan och förvara den i kylskåp
Det här blev hur dott som helst. Knäck, nötter och paj deg, kan ju inte gå fel. Blanda alla ingredienser till degen och tryck ut en liten form, kanske ca 15-20 cm i diameter
Cheesecake och pajer. Jag körde på en enkel kanteftersom jag skulle ändå täcka den med annat. Men nu i helgen som var fick jag till den perfekta pajdegen
Det blir ganska mycket deg och gör du inte av med allt kan du frysa in det som blir över. Jag tycker att det är finare att överraska den man håller kär vilken dag som helst
Förpackningen var från småland och jag hade glömt av den vilket är helt sjukt men kanske var det meningen för lyckansom infann sig blev lite extraordinär
Skönt att slippa tokstressa fram mat till hungriga barn som kommer hem från skolan och lika skönt att slippa laga mat till sig själv när man inte har något sällskap vid bordet
Du kansom et alternativ utgå från färsk spenat och hastigt fräsa den i panna tills den säckar ihop. Den här pajen till exempel, som smakade gott efter en dag i spisvärmen med pepparkaksbak och fruktkaketillverkning
De smakar som kryddiga pumpapajer, men är supersnabba att göra och ger finfin energi till plugget. Jag har dock inte hunnit halloweenpyssla så mycket i köket eftersom jag tentapluggat för fullt
Man kan tro att en som matbloggar har de läckraste matlådorna med sig till jobbet varje dag. För att få ihop en rätt som ger några bra matlådor har jag just nu en paj i ugnen
Pajer. Om man som jag är chokladälskare som inte kan få nog , ja då måste ni bara testa detta recept. Jag valde att gör en choklad-Pajbotten med lite mörkar mustigare smak som jag sedan fyllde med en vit chokladkräm som jag smaksatte med lime och mascarpone för en lite lättare och fräschare sötma
Ta ut botten ur kylen och häll över allting ovanpå – toppa gärna med resterande limeskal, kanske också skivor av lime eller som i orginal receptet med kokosflingor