en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
En kaka som funkar lika bra till eftermiddagskaffet som till dessert med en kula vaniljglass. Smöra och bröa en form, jag tog en springform med diametern 24 cm. Stöt 1 tsk kardemummakärnor i morteln och strö det på toppen av kakan
En riktigt saftig och fin päronkakamedkardemumma blev det av morgonens skafferirensning. Blanda de torra ingredienserna med mjölken och klicka därefter i smöret lite i taget och rör under tiden
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Då fick jag idéen att istället göra en kaka med päron och kardemumma. Kakan tog jag sedan med mig till ett styrelsemöte och den verkar ha varit uppskattad
Vispa i äggulorna och rör i mjölk och mjöl blandat med bakpulver. Bred ut smeten i en form 20x30 cm klädd med bakplåtspapper. Strö över stött kardemumma och grädda i 25 minuter. 1 tsk stött kardemumma