en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
En kaka som funkar lika bra till eftermiddagskaffet som till dessert med en kula vaniljglass. Smöra och bröa en form, jag tog en springform med diametern 24 cm. Stöt 1 tsk kardemummakärnor i morteln och strö det på toppen av kakan
En riktigt saftig och fin päronkakamedkardemumma blev det av morgonens skafferirensning. Blanda de torra ingredienserna med mjölken och klicka därefter i smöret lite i taget och rör under tiden
Tryfflar är ju goiga och mjuka i mitten, och det är precis vad sötpotatismos också är, så min tanke var att man skulle kunna byta ut grädde+choklad mot just sötpotatismos för att få en lite lättare tryffel med nya smaker
Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Veganskt,. Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakes och peppar
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Enklaste, enklaste grönsaksbiffarna med bara några få ingredienser, som blir härligt krispiga eftersom dom vänds i ströbröd (eller panko som jag använde, som också är ett slags ströbröd men med större flingor)
Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad
Det är en helt vegansk variant av mina fantastiska gräddstuvade vegetariska köttbullar. Jag har nämligen börjat ett litet, men ändå roligt, samarbete med Oatly där jag kommer att testa en del av deras varor och produkter framöver
Låt stå 10 minuter innan ni steker plättarna på medelvärme. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa i drygt hälften av mjölken till en slät smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.