Oxfilé med kapris och rödlök recept

Biff Rydberg på vildsvin och en rödkålschutney till det.

Biff Rydberg på vildsvin och en rödkålschutney till det.

Den gamla klassikern som fått ny kostym är nämligen Biff Rydberg som ju vanligtvis brukar kockas till på oxfilé (här hittar ni ett recept på det), men som vi fick för oss att göra på filé av vildsvinskött
Tips på förrätter till nyårs

Tips på förrätter till nyårs

Lägg upp på tallrikar och garnera med rom, rödlök, en klick crème fraiche och en citronklyfta. Och här kommer några tips på förrätter från året som gått, både vegetariskt och ickevegetariskt, med kött ochmed fisk
Biff tartar med rouillesås & cornichons

Biff tartar med rouillesås & cornichons

Servera rödlöken, cornichons, kapris, syltlök och rouillesåsen till råbiffen. Smaksätt med hackad vitlök, chili sauce, tomatpuré, salt, kajennpeppar och paprikapulver
Råbiff à la Angie

Råbiff à la Angie

Toppa råbiffen med riven pepparrot, inlagd gurka och flingsalt. Servera med en enkel tomatsallad, råstekt potatis eller som det är med ett glas rött
Råbiff, Niklas Ekstedts recept

Råbiff, Niklas Ekstedts recept

Blanda köttet med den hackade löken, kaprisen, rödbetshacket och senapen. Toppa med sallad, rödbetor i tärningar, skivad rödlökoch riven pepparrot
Råbiff à la Angie

Råbiff à la Angie

Toppa råbiffen med riven pepparrot, inlagd gurka och flingsalt. Servera med en enkel tomatsallad, råstekt potatis eller som det är med ett glas rött
Råbiff

Råbiff

En oxfilé, en biff eller en entrecote ska enligt oss inte ätas genomstekta. Börja med att montera köttkvarnen
Dubbelmarinerat

Dubbelmarinerat

Man kan dubbelmarinera oxfilé, lammytterfilé, lammrostbiff och grisfilé. grisfilé med libsticka, persilja och höstäpplen
Chockad råbiff

Chockad råbiff

Lägg tillbehören i olika högar runt biffen och avsluta med äggulan på toppen av biffen. När vi var nya i sambolivet så försökte Anki få med råbiff på menyn en gång men det blev mött av ett absolut NEJ från Håkan, aldrig i livet att han skulle stoppa i sej någon rå biff
Välkommen 2013

Välkommen 2013

Sen följde helstekt oxfilémed mandelpotatissnurror på smördeg och Västerbottensost. Nyårsafton firades in med en riktigt lyckad middag tillsammans med nära och kära
Eurovisionmeny

Eurovisionmeny

Halstrad oxfilémed ramslökskräm. Stek oxfilén hastigt runt om i smör och olja, salta och peppra och låt vila några minuter

Steak tartare – råbiff

Garnera med persilja, rödlökochkapris. Rör ner konjak och smaka av med tabasco och salt och peppar. Stansa ut en bit bröd med en utstansningsring