Finmal kexen i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Blanda de krossade kexen med det smälta smöret och rör ihop ingredienserna
Garnera med vad du vill tex jordgubbar. Strö krossade digestivekex över. 5 st digestivekex. Vispa 2 äggulor, 2 dl socker , osten och 1 tsk vaniljsocker i en skål
(Mer om det imorgon)… Gjorde en Fryst ostkaka som är den GODASTE jag ätit. Jag använde mig av digestivekex som innehåller små jordgubbsbitar, gjorde säkert sitt för smaken
Maken var rätt för att det skulle vara likt ostkaka i konsistensen (som han absolut inte gillar. Bottnen av digestivekex var förstås härligt spröd och cheesecakesmeten med mild vaniljsmak smakade underbart
Drottningcheesecake – syrlig ostkaka på klassisk digestivebotten med gräddad färskostfyllning smaksatt med vanilj och citronskal, garnerad med hallon och blåbär under skimrande röd hallongelé
Hallonheesecake med körsbär – syrlig ostkaka på klassisk digestivebotten med gräddad färskostfyllning smaksatt med vanilj och citronskal, garnerad med hallon och körsbär under skimrande bordellröd hallongelé
Och nu till toppningen som inte tillhör den klassiska norska ostkakan. Lägg kexen i en mixer i mindre bitar tillsammans med kanelen och mixa till smulor och blanda med det smälta smöret
Ostkaka är ju väldigt gott och jag gillar den bakade varianten jämfört med den frysta. Jag hade en period för flera år sedan, då vi bodde första gången i Singapore, då jag gärna åt ostkaka dagligen som dessert
Flera generationer har växt upp med de Bambi-producerade kakorna och de flestas mormor har ett hemligt recept på någon torta med plazma som huvudingrediens
Hallonheesecake med röda vinbär – syrlig ostkaka på klassisk digestivebotten med gräddad philadelphiafyllning smaksatt med vanilj, garnerad med hallon och röda vinbär samt skimrande hallongelé
Till och med min käre mor som ätit ostkaka så det kommer ut ur öronen gillade kakan. Den här ostkakan lagade jag då vi fick finbesök från Borgå- då mommo och mofa och mina föräldrar var på besök
Kvarg kan användas i ostkaka, i matlagning, såser, i bakning och som smörgåspålägg. Nu ska jag försöka lösa den stora gåtan och tipsa om vad du kan äta tillsammans med kvargen