Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, muskotnöt,ingefära och kanel i en separat bunke. Om du inte har tröttnat på Halloween och pumpor än så tycker jag att du ska bjuda in grannen på den här kakan
en nypa muskotnöt (valfritt men det blir gott). Jag älskar även morotskaka och dessa bollar är ett enklare sätt att få till smaken utan att behöva stå och baka en kaka med frosting etc
Det intressanta är att kakan tydligen blir fruktansvärt besk med så många nötter, med de fyra personerna hade lyckats äta den ändå, ja de ville väl vara den snälla och väluppfostrade gästen och äta upp det som det bjuds på
PACKA ihop det till en kaka och låt steka på på knapp medelvärme ca 20 min. vänd kakan och låt den steka på andra sidan ca 15 min 7 stora potatisar. 2 tsk riven muskotnöt
Uteslut då muskotnöt och smaksätt gärna smeten med litet rivet citronskal. Använd vanlig filmjölk i stället för gräddfil eller crème fraîche till gräddkakan
½ tsk muskotnöt. Jag tänkte länge att jag ska göra en god morotskaka, men när jag kollade så var det oftast konstiga äggersättningar och frostingen innehöll oftast en vegansk cream cheese eller tofu
Men varför jag vid samma tid brukar få sug efter att baka morotskaka är lite mer svårbegripligt. Den morotskaka som jag skrev om härom dagen blev också bakad och är vid det här laget nästan helt uppäten
Muskotnöt ger en ofantligt god smak och arom både till maträtter och bakverk, men den är extremt giftig i högre doser så låt dom inte ligga framme och tillgängliga för små barn
Fick ta ikapp massa förlorad sömn och har sen också hunnit med en löprunda innan jag åt pad thai till lunch❤ Blir alltid så himla seg efter lunch dock så ska försöka pigga upp mig själv med te och en kaka medan jag kämpar mig igenom några timmars plugg till
1 vitlöksklyftaett par nävar spenat (färsk eller tinad fryst)havssaltgrovmalen svartpepparen knivsudd malen muskotnöt1 schalottenlök2 äggHacka schalottenlöken och vitlöken och fräs hacket i lite smör eller olivolja