Tillsätt vinäger, olja, senap, kapris, salt och vit- eller svartpeppar. Dela på potatisarna i ca 2x2 cm bitar och blanda i lök- och oljedressingen. 3 msk hackad persilja, 4-5 stjälkar krus- eller bladpersilja
. Nu tyckte mamma visserligen inte att det var knäck i dom här, men det tyckte jag. Det var lite mer chokladsmak i dom i och för sig, men det var ända som en mandelmussla fylld med knäck och det var precis lika gott som det låter
Smaksätt med bitterman-delolja. Rör ihop rumsvarmt smör, socker och ägg. Blanda i mjöl blandat med hjorthornsalt och arbeta ihop till en ganska lös deg
Problemet går till viss del att avhjälpa genom att man tillsätter 2 -3 msk majsena majsstärkelse i fyllningen, men kakan blir lite snyggare och enklare att äta om du använder färska rabarber
1-2 tsk vatten. 0,5-1 tsk kanel. Rulla ut dem till rullar, 3-4 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 12-15 minuter. Jag gör nog rullarna mer åt 3 cm-hållet än 4 cm för jag vill kunna ta många när det är dags för fika. 1-2 tsk vatten. 0,5-1 tsk kanel. 12-15 minuter
Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, socker, bakpulver, kardemumma och kanel gärna i matberedare. Tillsätt smöret i bitar och kör eller finfördela det med fingertopparna
E-postadress. Ändå sen vi var på genomresa i Tyskland i somras och tog av från motorvägen in mot landet och hamnade på ett sagolikt litet ställe för att ta en bit mat och såg deras kakbuffé, har jag tänkt på vallmokaka
Lägg på bakplåts papper i plåten och häll i smeten, gräddas i ca 15- 30 min (Beroende på vilken form man använder, tar kortare tid på en vanlig plåt). vill du ha tjockare sockermassa på kan man använda ½-1 paket till. 2-3 msk kakao
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.