Familjen samsas om att plocka musslorochpommes från det stora vita fatet på bardisken. Vi dricker belgisk öl, inleder med belgiska musslor – Moulesfrites, njuter en Waterzooi till huvudrätt och avslutar middagen med belgiska våfflor
I Frankrike får man nästan alltid pommesfrites serverad till musslorna. Moules marinés är franska och översätts till "marinerade musslor" och innebär att musslorna ångkokas, något som bara tar några minuter
I Belgien kokas musslorna ofta i öl och serveras med pommesfritesoch majonnäs. Jag kokar musslorna i vin, steker potatisklyftor i ugnen och serverar en vitlöksaioli till
Musslor tycker vi båda är jättegott och det går snabbt att svänga ihop en god musselrätt. Vi har provat att göra pommesfrites både från grunden och med frysta köpta och båda har blivit goda
Borsta och skölj musslorna i kallt vatten. Koka under lock tills musslorna öppnat sig. Stek fänkål, lök, persiljakvistar och vitlök i olivolja i en stor kastrull