Jordnötssmör ger grytan en fantastisk smak, och tillbehören - skivad banan, strimlad kokos, rostade jordnötter och en supergod "stingig" chutney eller jelly - sätter den där extra piffen på det hela
Mia 469 kcal/port med sås utan stekfett 417 kcal/port utans sås och stekfett Morots & jordnötsbiffar med ärtig sås 4 port 1 dl ströbröd 1 dl matlagningsgrädde 4 morötter 2 dl jordnötter 1 dl sojamjöl salt 1 tsk basilika smör att steka i Blanda ihop skorpmjöl och matgrädde, låt dra en stund. Kall ärtig sås 4 port 2 dl turkisk yoghurt 3,5% 1 msk mango chutney 1 dl gröna ärtor Blanda ihop, smaka av med salt och peppar. 1 msk mango chutney
Blanda sedan i maizena, soja, mango chutney och sweet chilisåsen. 2 tsk mango chutney. Börja med att hacka kycklingfiléerna i strimlor, storlek efter behag
Ha gärna lite färska grönsaker och eventuellt en klick chutney till också. Denna kryddiga linsgryta med vitkål, morot och kokosmjölk var enkel att laga till och smakade förträffligt tillsammans med nykokta äggnudlar
Köttfärsgryta med sweet mango chutney. 1/2 dl mango chutney mild. Häll i vatten, grädde, mango chutney, sweet chilisås och krossade tomater, låt koka ca 5 min
Vegetarisk Pakora med mango chutney och gurkraita blev verkligen en hit hos oss förra helgen. De där frasigt friterade vegetariska knytena som du håller med händerna och doppar i mango chutney är så goda att vi nästan föråt oss på dem