And if you’ve never tried miso in a sweet way before – then you have got to try. Just make sure you use a good quality miso – preferably organic and unpasteurized
Det finns flera olika sorters ramen och det här ligger nog närmast en shoyuramen eller kanske en misoramen, jag har använt både sojasås och miso till buljongen
Miso kan användas till allt möjligt, inte bara soppbas. Miso ger till exempel lax, en fantasisk smak om man använder den som marinad tillsammans med saké och mirin
Jag gillar rårisnudlar till det här, men glas- eller vanliga risnudlar går lika bra (och självklart andra nudlar, men de här sorterna drar åt sig smaken av mison lättare)
Check out the hashtag #misobowlsbysonja on Instagram for more inspiration. The base here is obviously a good quality miso paste and good quality noodles, and with those two in the pantry, you can make a healthy and super yummy bowl of goodness in almost no time
Börja med misomajonnäsen. Blanda miso och äggula och vispa i oljan lite i taget. Servera den grillade fläskkarrén med sesamkål, steksky, syrlig äppelcoleslaw och misomajonnäs