Jag tycker verkligen att ni ska testa denna här underbara grytan, invig hösten med den och bokmärk den så att ni kan njuta av den flera gånger under hösten
Jag tycker verkligen att ni ska testa denna här underbara grytan, invig hösten med den och bokmärk den så att ni kan njuta av den flera gånger under hösten
Om jag inte har helt fel är mole, dvs choklad i maten, mexikanskt. Grytan går lika bra att göra med kycklingfärs, byt då ut köttbuljongen till kycklingbuljong
Jag lovar er att om ni någonsin tänker bjuda era vänner på en mexikansk kväll eller bara vill visa hur en riktig taco smakar, så har ni här recepten på succén
Stek baconskivor i en stor gryta tills de är riktigt krispiga, ta upp skivorna men spara fettet. Smula baconskivorna och lägg i grytan med de torra kryddorna, chilipuréen, salt och peppar
Dock anges i receptet ”kummin” vilket i mexikansk mat är lite märkligt. I en stor tjockbottnad gryta smälter du en rejäl klick smör på hög värme och slänger i köttet i omgångar så att det blir väl brynt men inte kokt
I Mexikansk mat är det viktigt att alltid steka/rosta ingredienserna innan de åker ner i grytan. Jag gjorde chilin i en Crock Pot, en slags slowcook, en anordning för långkok där grytan står och puttrar i sex timmar på låg värme
Negra Mondelo, en mörk mexikansk öl som lirar perfekt med styrkan och chokladen i chilin. Lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt, chili, vitlök, rökt paprikapulver, farinsocker, oregano, korianderstjälkar och tomatpuré
Salta, peppra och lägg över dem i en gryta. Blanda grädde och vetemjöl och rör ner i grytan. Lägg på locket och låt grytan sjuda minst 30 min. 1 kg nötkött av högrev
Rätten är en slags blandning av den nordafrikanska tagine med foul, och mexikansk chili con carne samt andra köttgrytor inte minst allehanda mellanösternhopkok